Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

" Η κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της"


 

Τον πιο κατάλληλο τρόπο διάλεξε το 12ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τη φετινή χρονιά. 
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου , νήπια και προνήπια με την άψογη καθοδήγηση των εξαίρετων νηπιαγωγών τους Λίτσας Παξιμαδά και Μάνιας Αγγελίδου , παρουσίασαν θεατρική παράσταση «Η κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της» της Μ. Καραγιάννη – Τόλκα. 

 
Στην ουσία, δεν πρόκειται για μια απλή θεατρική παράσταση αλλά για παρουσίαση του θέματος με το οποίο ασχολήθηκαν όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όλοι όσοι παρευρεθήκαμε είχαμε την ευκαιρία να δούμε συνοπτικά όλη την πορεία του προγράμματος, αφού πέρα από το θεατρικό έγινε και παρουσίαση διαφανειών με τα στάδια , τις επισκέψεις που έκαναν τα παιδιά σε σχετικούς χώρους, αλλά και ειδικών επιστημόνων στο σχολείο καθώς και πλήθος από άλλες σχετικές δραστηριότητες. 

 

Από την προβολή διαφανειών 


Στην αποψινή εκδήλωση ξεχείλισε η γνώση για το πώς μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον, η αγάπη για αυτό. Η πορεία σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος έγινε με βήματα συνειδητά, ενέπλεξε μαθητές , γονείς, φορείς. Τα παιδιά είδαν, άκουσαν, έψαξαν , βρήκαν, δημιούργησαν και τελικά τους έγινε βίωμα ο διαχωρισμός των υλικών , η κομποστοποίηση και η ανακύκλωση.




Βροντοφωνάζουν: " Είμαστε παιδιά της γης και δεν της κάνουμε κακό με κανέναν τρόπο."



   Η παράσταση επενδύθηκε μουσικά και οι μελωδικές φωνές των παιδιών που τραγούδησαν μαζί με τους εταίρους του προγράμματος οι οποίοι παρευρέθηκαν ειδικά έδωσαν νότα γιορτής και χαράς.

 
Σχολείο και κάθε μαθητής χωριστά έλαβαν τίτλους βράβευσης για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα .

 
Οι κυρίες Λίτσα Παξιμαδά και Μάνια Αγγελίδου παραλαμβάνουν το βραβείο από τον Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας.


Ο Δήμος Νεάπολης -Συκεών συγχαίρει το Γιώργο Γιάνναρο μαθητή του 12ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Παιδείας 2012.
Υπογράφουν ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας.


Ιδιαίτερη η αποψινή χαρά για μας αφού συμμετείχε ο Γιώργος μας ως μαθητής του Νηπιαγωγείου. Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά την όλη πορεία κατά την εξέλιξη του προγράμματος , είχαμε για άλλη μια χρονιά την ευκαιρία να απολαύσουμε την  ανεξάντλητη διάθεση των νηπιαγωγών να  προσφέρουν στην κατάρτιση και καλλιέργεια των μαθητών τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γίναμε κοινωνοί της από χρόνια συνειδητής προσφοράς τους στο χώρο της Εκπαίδευσης που τις καταξιώνει και τις χαρακτηρίζει.   

Μαριάνθη Βάμβουρα

6 σχόλια:

marianaonice είπε...

Εύγε Μαριάνθη μου για άλλη μια φορά!!
Αναρτήσεις που μας γεμίζουν οξυγόνο και δύναμη να συνεχίζουμε την ανηφόρα σε τούτη τη χώρα με μπροστάρηδες τα παιδιά μας και τους φωτισμένους δασκάλους τους!

Μηθυμναίος είπε...

Δεν είναι η το Αναμνηστικό Δίπλωμα και τα συγχαρητήρια στον μικρό μαθητή Γιώργο Γιάνναρο για τη συμμετοχή του, όπως και στα άλλα παιδάκια, είναι ο σπόρος που ρίχτηκε και θα καρπίσει τη χρειαζούμενη συνείδηση για την περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε, τις διαθέσιμες εναλλακτικές μεθόδους και τα συστήματα ανακύκλωσης.

Πόσα μπράβο αξίζουν στην θαυμάσια πρωτοβουλία αυτή στους οργανωτές και στους μικρούς που συμμετείχαν.

Μαριάνθη τι να πω, άφησα το τελευταίο «μπράβο» για σένα!

Καλημέρα!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ!!!ΝΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!

Dennis Kontarinis είπε...

Aπό μέρους μου, αγαπητή μου Μαριάνθη, συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες αλλά και στα παιδάκια γι΄αυτό που έκαναν. Το περιβάλλον σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται την αγάπη μας.
Νάσαι καλά

Νίικος Διακογιάννης είπε...

Είναι παρήγορο που παρά την οικονομική κρίση, γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Αν μη τι άλλο υπάρχει αντίσταση ς υπολογιστή, επέστρεψα. στη μιζέρια και την ευκολία του "στρίβειιν δια του αραβώνος". Καλησπέρα, Μαριάνθη μου. Μετά από δυο βδομάδες δίχω

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Είναι παρήγορο που παρά την οικονομική κρίση, γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Αν μη τι άλλο υπάρχει αντίστασηστη μιζέρια και την ευκολία του "στρίβειιν δια του αραβώνος". Καλησπέρα, Μαριάνθη μου. Μετά από δυο βδομάδες δίχως υπολογιστή, επέστρεψα.

Αυτό ήταν το μήνυμάμουκαι δεν κατάλαβα πώς ήρθε έτσι σε σένα, με τις προτάσεις κομμένες εδώ κι εκέι. Μη χειρότερα!