Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μεγάλη Αποκριά!!!







Τη ζωγραφιά αυτή την έφτιαξε στην τάξη η μαθήτριά μου Άννα και μου την χάρισε.

Φτάσαμε και στη Μεγάλη Αποκριά. Της Τυρινής. 
Τρανή τη λέγανε παλιά και τη γλεντούσαν με όλο το είναι της ψυχής τους και κείνα τα χρόνια τα αλλοτινά που ήταν πλούσιοι σε γέλια και χαρές οι άνθρωποι παρόλη τη φτώχια και την ανέχεια της τσέπης τους. 
Τα έδιναν όλα στο ξεφάντωμα της καρδιάς και τα διασκέδαζαν ώστε να απαλύνουν κάθε δυσκολία. 
Γλεντούσαν τη φτώχια τους , πρόβαλλαν τις δυσκολίες τις έκαναν αντικείμενες και  τις διασκέδαζαν ώστε να αποφορτιστούν.
Καλή καρδιά λοιπόν, λίγος μεζές και πολύ κέφι...

Θέλω να σας ευχηθώ Καλή Αποκριά με δυο εικόνες που έφτιαξαν χέρια παιδικά.
Την πάνω εικόνα μου τη χάρισαν  την κάτω τη  διεκδίκησα για να την πάρω  .
Μου αρέσουν ιδιαιτέρως και οι δύο γιαυτό τις μοιράζομαι μαζί σας.

Ακόμη, αυτή την ανάρτηση θα ήθελα να την χαρίσω ιδιαιτέρως στον αγαπητό μας κ. Γαβριήλ (http://pylaros.blogspot.gr/) που εκεί στη μακρινή Νέα Υόρκη όπου ζει με την οικογένειά του, με τους άλλους ρυθμούς του διέφυγε η γιορτή της  Κυριακής της Αποκριάς -την περασμένη Κυριακή-  όπως μου είπε στην επικοινωνία που είχαμε μέσα από το ιστολόγιό του.

Τη ζωγραφιά αυτή την έφτιαξε ο γιος μου Παναγιώτης και μετάνιωσε, δεν του άρεσε όπως μου είπε . Την τσαλάκωσε για  να την πετάξει. Πρόλαβα και την κράτησα.
Καλές Απόκριες!!!!!  

Μαριάνθη Βάμβουρα


8 σχόλια:

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Μαριάνθη!

Σε ευχαριστώ πολύ για το δώρο σου,

Το ιχνογράφημα του Παναγιώτη, (ζωγραφιά)
(Δεν ξέρω μήπως χρησιμοποιήτε άλλη λέξη, Ιχνογραφία είναι από τα μαθητικά μου χρόνια όταν κάναμε αυτό το μάθημα να ζωγραφίζουμε)
ειδικά το "τσαλακωμένο αυτό χαρτί" είναι ότι πιο αθώο, πιο αγαπημένο, που δεν ξεχνιέται γιατί είναι φτιαγμένο από το χέρι και την σκέψη του παιδιού σου, παρά από μια περίλαμπρη αστραφτερή καρτποστάλ.
Όπως πάντα, στην ισοσελίδα σου μας χαρίζεις την ομορφιά και την παιδική αθωότητα γεμίζουν την καρδιά μας με όμορφες νοσταλγικές σκέψεις ότι κάποτε κι εμείς είμασταν παιδιά...
Ευχαριστούμε.

χαιρετισμούς
με αγάπη

Γαβριήλ


Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καλές ΑΠόκριες Μαριανθάκι μου και σε σας και στον αγαπητό Γαβρίλη,στη μακρυνή Ν.Υ.,ειδωμένα με την αθώα πολύχρωμη και χαρούμενη πλευρά των παιδικών ματιών.Ετσι σας την εύχομαι και στους δυό!
Καλή Σαρακοστή.
Φιλάκια πολλά
Χαρά

Δήμητρα είπε...

Καλές Απόκριες Μαριάνθη, σχεδόν παιδικές...ούτως ή άλλως μόνο τα παιδιά γιορτάζουν τις γιορτές όπως πρέπει...Και του χρόνου!

Dennis Kontarinis είπε...

Μαριάνθη μου καλησπέρα
Τώρα που τα κατάφερα να περάσω από εδώ οι Απόκρηες μας έχουν αποχαιρετίσει.
Καλή Σαρακοστή.
Πάντως η ανάρτησή σου είναι υπέροχη
Νάσαι καλά.

Μαριάνθη είπε...

Σε ευχαριστώ καλέ μου Γαβριήλ για το καθόλα ωραίο και ανθρώπινο σχόλιό σου. Έτσι , ιχνογραφία, όπως το έλεγα και γω ως μαθήτρια αλλά και μπλογκ ζωγραφικής όπως το συνηθίζουν τα παιδιά τώρα. Χαιρετισμούς.

Μαριάνθη είπε...

Χαρούλα μου γλυκιά Καλή Σαρακοστή πια!!! με όλα τα ανοιξιάτικα αρώματα που πλούσια τα απολαμβάνεις εσύ στις ιόνιες θάλασσες και στεριές. Φιλάκια Χαρουλίτσα μου :))

Μαριάνθη είπε...

Καλή Σαρακοστή Δήμητρα!!! Ας έχουμε και μεις οι μεγάλοι την ευλογία να παίρνουμε κομμάτι χαράς και ανεμελιάς απ΄τα παιδιά. Φιλί!!!! :))

Μαριάνθη είπε...

Καλή Σαρακοστή πολύ αγαπητέ μου κύριε Ντένη!!! Όποτε και να περάσεις για μένα είναι χαρά. Μη σκιάζεσαι.Δε βλέπεις και τη δική μου συνέπεια...(αστην ασχολίαστη) χαχα
Πολλούς χαιρετισμούς με την αγάπη μου πάντα. Καλό Σαββατοκύριακο.