Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών που τιμά η εκκλησία μας στις 30 Ιανουαρίου, γιορτάσαμε στο σχολείο τους προστάτες των γραμμάτων , του πνεύματος και της Ορθοδοξίας.
Το σύνολο των μαθητών του σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους είχαμε  τη χαρά να απολαύσουμε  μια γιορτή μεστή, γεμάτη πνευματικότητα που ανέδειξε το μεγαλείο της προσφοράς των επιφανών Αγίων και θεολόγων της χριστιανικής θρησκείας, που ετοίμασαν οι εκλεκτές συνάδελφοι Αθηνά Αναστασίου, Σοφία Κουϊρουκίδου και Ευαγγελία Καλυβίνου (μουσικός). 

Οι Τρεις Ιεράρχες. Βασίλειος ο Μέγας, Γρηγόριος ο Θεολόγος, Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
 


Οι μαθητές διάβασαν αποσπάσματα  από τους λόγους των Πατέρων , απέδωσαν σχετικά τραγούδια και ύμνους της ημέρας και μίλησαν για τη ζωή , δράση και προσφορά των Τριών Ιεραρχών κατά την παράλληλη προβολή  μιας ιδιαίτερα καλοδουλεμένης παρουσίασης διαφανειών που πλαισίωσε η κ. Αναστασίου. 

Μαθητές του σχολείου από όλες τις τάξεις παρουσιάζουν τους λόγους σοφίας των Τριών Ιεραρχών. 
Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή , τιμής και αναγνώρισης θα λέγαμε ήταν όταν στο τέλος της γιορτής οι μαθητές έδωσαν σε όλους τους δασκάλους τους από μία κάρτα που έφτιαξαν οι ίδιοι για τον καθένα.  Μπορώ να σας παρουσιάσω τη δική μου . 
Το εξωτερικό της κάρτας και το περιεχόμενο.   



Τελειώνοντας αυτή την ανάρτηση θα ήθελα να συμπεριλάβω -και πέραν της γιορτής- μία ζωγραφιά που έκανε ο μαθητής μου Κυριάκος στην τάξη αποτέλεσμα των όσων άκουσε και έμαθε για τους Τρεις Ιεράρχες. 
Η Βασιλειάδα....Παράδειγμα ΦΩΤΕΙΝΟ!!!! 
Ως δασκάλα , μα πιο πολύ ως άτομο, ένιωσα τέτοια πληρότητα και ευχαρίστηση παρακολουθώντας την τόσο ποιοτική και  καλοδουλεμένη γιορτή που παρουσίασαν οι μαθητές του σχολείου με τη συνδρομή των  άξιων συναδέλφων που θέλησα ως ελάχιστο αντίδωρο να την παρουσιάσω στο προσωπικό μου ιστολόγιο. 
                                                                    
                                                             ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!  

Μαριάνθη Βάμβουρα



6 σχόλια:

Dennis Kontarinis είπε...

Ένα μεγάλο "Μπράβο" στα παιδιά, αγαπητή μου Μαριάνθη, αλλά και σε όλες εσάς που με τόση αγάπη στέκεστε στο πλευρό τους.
Και του χρόνου να είστε καλά και οι Τρεί Μέγιστοι Φωστήρες να σας προστατεύουν πάντα.
Καλό σου μήνα.

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Μαριάνθη,

Χαίρωμαι για την τιμητική που έκανε η Τάξη σου,
προπαντός το
(Ως δασκάλα , μα πιο πολύ ως άτομο, ένιωσα τέτοια πληρότητα και ευχαρίστηση παρακολουθώντας την τόσο ποιοτική και καλοδουλεμένη γιορτή που παρουσίασαν οι μαθητές του σχολείου με τη συνδρομή των άξιων συναδέλφων που θέλησα ως ελάχιστο αντίδωρο να την παρουσιάσω στο προσωπικό μου ιστολόγιο.)

Αυτό σε ανεβάζει στα Ουράνια!


Και κάτι ακόμα σαν Σήμερα ημέρα της Υπαπαντής έφυγα απ το χωριό μου
έτος 1949, δεν είχε τελειώσει ακόμη ο εμφύλιος στο νησί...
Έμειναν πίσω τα βουνά τα πουρνάρια το άγριο τοπίο, ακόμα και οι σεισμοί.
Ότι ζούσε πέθανε, αλήθεια σε όλες τους τις βλέψεις, σε όλες μου τις υποσχέσεις, κανένας δεν είχε σκεφτεί ότι είμαστε Θνητοί,

Πολλους χαιρετισμούς

Γαβριήλ

Paraskevi Lamprini M. είπε...

χρόνια πολλα... και πανέμορφα όλα... αυτά που σου έγραψαν τα παιδιά, τα λενε όλα..μπραβο σε όλους σας!!... μπραβο σε σένα, καλή μου φίλη...

Μαριάνθη είπε...

Να είσαι καλά κ. Ντένη μου και εσύ πάντα με τη βοήθεια των Τριών Ιεραρχών να συνεχίζεις το σπουδαίο από χρόνια πνευματικό σου έργο.

Μαριάνθη είπε...

Καλέ μου Γαβριήλ!!! Σε ευχαριστώ για όλα όσα γράφεις. Πολύ με συγκίνησε , το ιστορικό της αναχώρησής σου... Μεγάλη μέρα ξεκίνησες την πορεία για τον καινούριο σου δρόμο, ίσως γιαυτό και σε έβγαλε καλά...
Πολλούς χαιρετισμούς με την αγάπη και την εκτίμησή μου.

Μαριάνθη είπε...

Σε ευχαριστώ Παρασκευή!!!
Και του χρόνου!!!!