Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Πλωμαρίου



Ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Πλωμαρίου παρά  το όψιμο ξεκίνημά του , συνεχίζει τη δράση και παρουσία του δυναμικά . 
Πέρα από τον εργαστηριακό χώρο , άνοιξε και λειτουργεί στην κεντρική αγορά του Πλωμαρίου το καλαίσθητο Πρατήριό του. 




Γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, αρτοσκευάσαματα, τούρτες, γλυκά ταψιού, ζυμαρικά, σάλτσες, ελιές με διάφορες γεύσεις, κρίταμο, βότανα, ακόμη και χειροποίητα κοσμήματα είναι κάποια από τα προϊόντα που διαθετέτει ο συνεταιρισμός.


Όλα τα παρασκευάσματα έχουν πρώτες ύλες από την τοπική παραγωγή της λεσβιακής γης.

Η αξιοποίηση των τοπικών  παραδοσιακών προϊόντων πέρα από τα σύνορα της χώρας είναι ένας από τους στόχους των γυναικών του συνεταιρισμού.


"Στόχος μας είναι η ανάπτυξη όλων των κλάδων και των τομέων δράσης του συνεταιρισμού, μέσω της διάδοσης των προϊόντων μας και της διεύρυνσης της παραγωγής μας σε όλους τους τομείς δράσης μας, αλλά βέβαια και η ανάδειξη του τόπου μας, ο οποίος είναι πολύ πλούσιος σε ομορφιά, δυνατότητες ανάπτυξης" δηλώνει η Πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Νέλλα Τυροπώλη που στέκει από την αρχή δυναμικά στο τιμόνι με τις άξιες συνεργάτιδές της. 


Και τις ημέρες τούτες, τις πασχαλινές ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πλωμαρίου δείχνει την δυναμική του παρουσία με όλες τις γλυκές παραδοσιακές γεύσεις της Λαμπρής όπως κουλουράκια πασχαλινά, τσουρέκια, βαμμένα περίτεχνα αυγά κ.α. 
Η επικοινωνία , με τη  διαδικτυακή παρουσία είναι στον ιστοχώρο Αγροτουριστικός Μεταποιητικός Συνεταιρισμός Γυναικών Πλωμαρίου 
και στο τηλ. 22520/31033. 

Μαριάνθη Βάμβουρα 

3 σχόλια:

magda είπε...

Εξαιρετικά προϊόντα της αγαπημένης σου πατρίδας, παρουσιασμένα πολύ ζωντανά!
Μπράβο στις κυρίες με τα χρυσά χέρια!
Κι επειδή σε δύο μέρες θα γεμίσει το σπίτι με τα παιδιά, εύχομαι Μαριανθούλα μου ένα ευτυχισμένο και ευλογημένο Πάσχα για σένα και την οικογένεια σου!
Πολλά φιλάκια

Dennis Kontarinis είπε...

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες αυτές τις κυρίες που τόσα προσφέρουν στο νησί σας.
Μπράβο τους.
Καλή Ανάσταση και χαρο΄ενο Πάσχα σε όλους σας.

pylaros είπε...

Ο Αγροτουρισμός είναι μια αναπνοή, θάρρους της επαρχίας, ώστε να παίρνει κι αυτή μέρος από την "πίτα" και να μην ξενιτεύντε τα νιάτα.

Καλή Ανάσταση αγαπητή μπυ Μαριάνθη.
¨οπως βλέπεις ότι και να κάνουμε, όπου και να βρεθούμε δεν σταματα να μας ελκύει ο τόπος την γεννήσεώς μας.
Χαιρετισμούς στην οικογένεια
με αγάπη

Γαβριήλ