Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα!


Η συνάντηση αυτή τη φορά , μεσημέρι Σαββάτου, στον πολυχώρο Οξυγόνο-Μεταίχμιο δεν ήταν με μια συγγραφέα αλλά με μια φίλη. Την Εύα Ιεροπούλου που παρουσίαζε το καινούριο της βιβλίο "Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα" σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.
Ανεβαίνοντας στην αίθουσα βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πανηγύρι του παραμυθιού.
Πλήκτρα, βιολί, κιθάρα, τσέλο , γέμιζαν μελωδικά το χώρο και φώτιζαν με χαμόγελα τα παιδικά προσωπάκια που μαζί με τους γονείς τους απολάμβαναν λόγο και θέαμα. 
Από αριστερά στα πλήκτρα η Νεφέλη Μπραβάκη, με το τσέλο η συγγραφέας Εύα Ιεροπούλου, στο βιολί η Νίκη Μπραβάκη και ο "καρχαρίας " κιθαρίστας Κώστας Μπραβάκης. 
Όλοι τους καταπληκτικοί. Ζωντάνεψαν με θαυμαστό τρόπο το παραμύθι, τους διαλόγους , έδωσαν φωνή στους ήρωες και κίνηση. 
Μικροί, μεγάλοι μαγευτήκαμε από την όλη παρουσίαση και μπορώ άφοβα να πω πως η συγγραφέας μάς αποκάλυψε ακόμη ένα ταλέντο της. Αυτό της υποκριτικής. 
Άνετη, ζεστή , γεμάτη κέφι η συγγραφέας μαζί με τους συνεργάτες της έκαναν τους μικρούς αναγνώστες να νιώσουν πως κολυμπούν σε θάλασσες και κουβεντιάζουν με ψάρια μικρά και μεγάλα!!!! 
Με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά οι μικροί αναγνώστες ανυπομονούσαν την εξέλιξη της ιστορίας που έδωσε το σύνθημα πως το καλοκαιράκι πλησιάζει, μας χτυπά την πόρτα και τα τσαλαβουτήματα αρχίζουν.... 
Ήχοι της θάλασσας, ρυθμός, μελωδικά  λόγια και το παραμύθι δεν έχει τέλος... 
Λίγα λόγια για το καινούριο βιβλίο: 
"Μια όμορφη ιστορία για ένα παγκάκι που δε θέλει να μένει καρφωμένο στην ίδια πάντα θέση. Ένα παγκάκι που θέλει να γίνει κάτι άλλο. Κατά προτίμηση βάρκα, για να γυρίσει τον κόσμο όλο. Το προσπαθεί. Και καταφέρνει τελικά, όχι ν’ αρμενίσει, αλλά να βουλιάξει στον βυθό. Εκεί έρχεται αντιμέτωπο με μια διαφορετική πραγματικότητα, που το βοηθάει να δει με άλλα μάτια την παλιά του ζωή, τη δική του ταυτότητα. Στην οποία θα επιστρέψει και θα είναι ευτυχισμένο." 

Τα παιδιά μου Παναγιώτης και Γιώργος δηλώνουν φανατικοί αναγνώστες της Εύας Ιεροπούλου αφού έχουν διαβάσει όλα της τα βιβλία και νιώθουν φίλους τους ήρωες  των παραμυθιών της. 
Ας είναι και τούτο το παγκάκι-βαρκάκι καλοτάξιδο!!!!! 
 Μαριάνθη Βάμβουρα.



10 σχόλια:

eleni είπε...

Τ΄αγόρια σου-να τα χαίρεσαι,Μαριάνθη!
Δε φαίνονται τα μάτια,αλλά ο μικρός σου μοιάζει;

Μπράβο,μα τι τυχερά τα παιδιά του σχολείου σας!
Άραγε,το κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί;
Φιλιά!

Μαριάνθη είπε...

:)) Σε ευχαριστώ Ελένη!!! και συ να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου.
Σε αυτή τη συνάντηση πήγα μόνο ως μαμά τα παιδιά μου, δεν πήγα με την τάξη μου. Ήταν Σάββατο και μόνο οι γονείς συνόδευαν τα παιδιά τους μεμονωμένα. Περάσαμε υπέροχα.
Φιλιά καλό βράδυ!!!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ωραίες τέτοιες παρουσιάσεις να γίνονται και να φέρνουν τα παιδιά κοντά στο βιβλίο απο την τρυφερή τους ηλικία! Στις μέρες που το ιντερνετ κυριαρχεί και το βιβλίο παραμερίζεται κάτι τέτοια το κάνουν ιδιαίτερα γοητευτικό
Νάστε καλά να συμμετέχετε πάντα.
Φιλάκια Μαριανθάκι μου

Υ.Γ. Κρίμα που δεν ήξερα (ή μάλλον δε θυμόμουν) οτι ήσουν αγορομάνα(το γιατί θα το μάθεις οσονούπω... μια που μόνο εσένα αφορά...)

magda είπε...

Τι μεγάλα παλικάρια έγιναν τα παιδιά σου!!!
Να σου ζήσουν!
Πολύ ωραία εκδήλωση! Και όμορφη κοπέλα η συγγραφέας και ταλαντούχος!
Καλημέρα και πολλά φιλάκια!

Μαριάνθη είπε...

Χαρουλίτσα μου γλυκιά!!! κατά πρώτον νιώθω υπέροχα που μετά από μια πραγματικά εξοντωτική σήμερα μέρα στο σχολείο, τώρα που κάθομαι λίγο να χαλαρώσω, βρίσκω και δικό σου μήνυμα. Να ομολογήσω δημοσίως πως σε είχα στο νου μου και ένιωθα λίγο άβολα που χτες απαντώντας στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης, σου απάντησα μεν αλλά δεν ανέφερα το όνομά σου. Κι έλεγα με το νου μου, τι θα πει η Χαρουλίτσα όταν το δει...βέβαια ξέρω πως είσαι έξυπνη κοπέλα και θα κατανοήσεις. Λοιπόν!!!!!!!!!!!!!! Στο τώρα. Αγορομάνα ε; έχω όμως και κόρη. τρίτη στη σειρά αλλά βρίσκεται κι αυτή χαχα. Με κρατάς σε αγωνία με αυτά που γράφεις. Αναμένω λοιπόν!! Φιλάκια καλά μου Χαρά!! :)))

Μαριάνθη είπε...

Μεγάλωσαν λες ε Μαγδούλα μου; Να δεις τι γρήγορα που θα ξεπεταχτεί και η γλυκιά σου εγγονούλα.
Ναι η συγγραφέας είναι κρυφό ταλέντο τελικά. Δεν σταματά να δίνει καινούρια και όμορφα πράγματα. Άντε να μεγαλώσει η εγγονούλα σου να πληθαίνει το φιλαναγνωστικό κοινό!!! Φιλάκια!!! :))

Dennis Kontarinis είπε...

Άλλη μια όμορφη εκδήλωση που σας τιμά όλους σας. Από μένα ακόμη ένα μπράβο σας.
Τα αγοράκια σου υπέροχα Μαριάνθη μου. Να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι.
Νάσαι καλά πάντα.

Αστοριανή είπε...

ΕΥΓΕ! και πάλι ΕΥΓΕ!

όμως,
τί έκανες και μου ...μουτζούρωσες τα προσωπάκια των παιδιώ σου!!!

Πόσο μεγάλωσαν, αλήθεια, από τότε στην Εκθεση βιβλίου, στην Θεσσαλονίκη!!!!

Σας φιλώ,
Καλό ΣαββατοΚύριακο,
Υιώτα,
ΝΥ

Μαριάνθη είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ αγαπητέ μου κύριε Ντένη!! και συ να έχεις υγεία να συνεχίζεις τον καλό και παραγωγικό σου αγώνα στο χώρο του πνεύματος και της συγγραφής. Και βέβαια στη μεγάλη προσπάθεια που γνωρίζω πως κάνεις ώστε και τα εγγονάκια σου να "μάθουν" τα ελληνικά εκεί στους ξένους για σένα τόπους.
Σε φιλώ

Μαριάνθη είπε...

:))) Σε ευχαριστώ Γιώτα μου!!!! Πώς περνάν τα χρόνια ε; !!! Νομίζω στο επόμενο ταξίδι σας πρέπει να φέρετε και τον εγγονούλι ώστε να παίξουν με τα δικά μου. μεγάλώνουν όλα σιγά σιγά θα το δεις και τον Δημητράκη σας.
Όσον αφορά τα προσωπάκια τα μουτζούρωσα για λόγους τυπικής ασφάλειας. Αν και δεν την πολυπιστεύω αλλά ας υπάρχει υποτυπωδώς...
Φιλάκια Γιώτα μου με το καλό να περάσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα που θα μας οδηγήσεις στην Ανάσταση του Κυρίου .